Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Bolu İli, Göynük İlçesi, Akşemseddin Türbesi’nin yakınında yer almaktadır. Vakıf kayıtlarına göre 1331 – 1335 tarihinde Gazi Süleyman Paşa tarafından cami ile birlikte yaptırılmıştır. Erkekler ve kadınlar bölümü olmak üzere çifte hamam olarak kesme taştan inşa edilmiştir. Her iki bölümde kubbe ile örtülü soğukluk, ılıklık ve sıcaklık kısımlarından oluşmaktadır.
Erkekler soyunmalığına batı köşedeki kapıdan girilmektedir. Soğukluk bölümünün kubbesine aralarında nişler bulunan tromplarla geçilmektedir. Ilıklık kısmı ise doğu ve batıdan iki eyvan arasındaki kare mekandan oluşmaktadır. Batıdaki eyvandan geçilen sıcaklık bölümü, ortada kare mekana açılan üç eyvan ve üç köşe hücresinden oluşmaktadır. Orta mekan ve köşe hücreleri kubbe, eyvanlar beşik tonozla örtülüdür. Kadınlar kısmı birkaç ayrıntı ve ebat farkının dışında erkekler bölümü ile benzer özellikler göstermektedir.
1950 yılından sonra yapılan esaslı bir onarım ile cephe taşlarının çoğu ve kat silmeleri değiştirilmiştir. Üst örtü, oluklu kiremit ile örtülüdür.
İlçe halkı tarafından anlatılan bir rivayete göre cami yapımı sırasında bir işçinin sürekli götürdüğü taşı geri getirip çalışır gibi yaptığı görülmüş ve dikkat çekmiştir. Süleyman Paşa tarafından huzura çağrılan işçiye bu yaptığının sebebi sorulduğunda “suların çok soğuk olması sebebiyle gusül abdesti alamadığı ve abdestsiz bu camiye taş koymayı reva görmediği” anlatılmıştır. Bunun üzerine Süleyman Paşa caminin yapımına bir süre ara vererek hemen yanında bulunan alana bir hamam inşa ettirmiştir. Gazi Süleyman Paşa Hamamı olarak anılan bu tarihi hamam halen ilçenin güzide mekanlarından birisidir. Hamam ilgisizlik nedeniyle faal değildir.